Cine Suntem

Fundatia „Pentru o Romanie Moderna” s-a nascut, in 1998, dintr-o necesitate fireasca de a largi sfera de cunoastere, interes si propagare a vocatiei Europene a Romaniei, vocatie istorica sustinuta nu atat de considerente geo-politice, ci de incontestabilul si amplul continut socio-cultural al istoriei moderne a Romaniei, pe aptitudinile ei naturale de a se dezvolta in spatiul economic European si, nu in ultimul rand, pe idealurile si aspiratiile – confirmate astazi – ale unui popor de a-si urma evolutia istorica alaturi de comunitatea spiritula si culturala care i-a furnizat modelele fundamentale.

Fundatia si-a indreptat preponderant atentia catre acele aspecte si actiuni necesare in continutul vietii socio-economice.
Astazi, consideram ca foarte necesara si fireasca nevoia relansarii unor teme majore ale societatii si, implicit, ale Fundatiei, teme stringent prezente in viata contemporana a societatii Romanesti in ansamblul ei.

Suntem o parte a Societatii Civile si ne bazam in actiunea noastra pe o colaborare cat mai ampla si complexa, pe toate nivelurile de organizare si competenta ale acesteia, pe aportul de inteligenta si experienta colectiva a societatii in ansamblul ei si, de ce nu, si pe o colaborare cat mai extinsa si transparenta cu toate structurile de administrare, reglementare sau control ale statului care au o implicare directa in functionarea organica a economiei si vietii sociale din Romania.

Nu suntem in cautarea unui ideal, ci incercam sa gasim cea mai rationala si pragmatica metoda de relansare justa si fiabila a intregii societatii romanesti.