Cum Ne Implicăm

TEME DE PARCURS ALE FUNDATIEI :

1. Revigorarea si extinderea discutiilor la nivelul societatii cu privire la modalitatile de accesare si utilizare ale fondurilor EU prin:

profesionalizarea accelerata a entitatilor generatoare de initiative sau proiecte,
stabilirea criteriilor de oportunitate ale proiectelor pe domenii economice sau sociale subinscrise axelor de finantare,
promovarea unui sistem de control eficient si echitabil in procesul de selectie si autorizare,
asigurarea proprietatii intelectuale asupra proiectelor cu caracter de unicitate sau inventica, transparentizarea reala a intregului parcurs,
identificarea surselor sau solutiilor de sustenabilitate financiara (altele decat cele bancare).
2. Realizarea unui studiu privind invatamantul cu caracter profesional la nivel mediu pentru identificarea unor domenii care se regasesc (acum sau intr-o proiectie viitoare a evolutiei economice reale) in zona de dezvoltare accelerata sau de necesitate imediata – legate de oportunitate de moment – pentru a creste gradul de ocupare stabila in randul tinerilor si de a mari marja de integrare la cererea pe piata muncii la nivel EU.
3. Initierea unui ciclu de evenimente si dialoguri in spatiul public in legatura cu politicile de mediu si cu oportunitatile ocupationale legate de acest subiect, domeniu privit cu un foarte mic interes astazi dar cu efecte majore pana la zona extremului in perspectiva imediata sau de viitor. Programele de mediu sunt, in mod nejustificat, privite ca o activitate marginala a economiei romanesti si tinute in zona clar-obscurului in ansamblul tematicilor de interes general desi sunt subiecte de interes global care transced interesul national sau regional.

TEMELE SOCIAL – CULTURALE ALE FUNDATIEI :

1. Reconsiderarea si promovarea activa ale unor modele culturale si morale proprii natiunii romane (in intregul ei multi-etnic ) ca factor de coeziune si identitate.
2. Organizarea, participarea sau sutinerea unor evenimente culturale si sociale in arealul Diasporei romanesti pentru a structura si intretine o legatura activa si dinamica cu aceasta. Se militeaza pentru o interconectare a tuturor colectivitatilor romanesti intr-o diaspora cu identitate puternica, rocognoscibila si demna. Crearea unor Centre de Atentie in ansamblul Diasporei o consideram ca un deziderat major in afirmarea identitatii culturale si spirituale in contextul multi-etnicitatii comunitatii de popoare al Europei unite.