Viziune

Fundatia Pentru O Romanie Moderna este o organizatie apolitica, non-profit, avand ca misiune promovarea apararii drepturilor omului si combaterea discriminarii.

In acest sens, Fundatia isi propune sa ofere cetatenilor Romaniei sansa de a contribui la constructia unei noi societati moderne bazate pe valorile si practicile europene legate de protejarea drepturilor omului. Functioneaza datorita activitatii voluntarilor si donatiilor facute de catre sponsori.

Are ca scop „de a incuraja dezvoltarea societatii civile, de a contribui la modernizarea si integrarea Romaniei in ansamblul democratic international si de a promova o imagine pozitiva a dezvoltarii economice, culturale si politice a tarii”.

Una dintre liniile de actiune pentru indeplinirea acestui scop este „organizarea de activitati umanitare si de binefacere, cat si pentru o corecta percepere a persoanelor defavorizate intr-o societate democratica”.

Membrii sai sunt persoane de o inalta moralitate, care impartasesc aceleasi idei privind stabilirea sau restaurarea democraţiei, a drepturilor fundamentale ale omului si tolerabilitate in fiecare tara din lume.

Fundatia Pentru O Romanie Moderna este membra in Alianta Nationala Impotriva Discriminarii din aprilie 2003.